Kako je teško biti slab,
kako je teško biti sam,
i biti star, a biti mlad!
Tin Ujević
Obiteljski dom za starije

i nemoćne Gorupić


Usluge udomiteljstva i zbrinjavanja

Otok 25, 40323 Prelog

Tel., Fax: 040 646 416

info@obiteljski-dom-gorupic.hrOva ustanova ovlaštena je od strane Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske za pružanje usluga njege, udomiteljstva i zbrinjavanja starih i nemoćnih osoba.

Usluge

Raspolažemo vrhunskim medicinskim osobljem, koje je steklo obrazovanje na raznim učilištima. Zato usluge smještaja pružamo pokretnim, polupokretnim i nepokretnim štičenicima. Štičenicima pružamo između ostalog i sljedeće usluge:
  • kompletnu zdravstvenu i tjelesnu njegu od 0-24h koja podrazumjeva kateterizaciju mokraćnog mjehura, održavanje i toaleta stome, mjerenje krvnog tlaka i šećera
  • nadziranje štičenika od strane lječnika opće prakse
  • spriječavanje i sanacije dekubitusa
Prehrana
  • jelovnik prilagođen korisnicima ovisno o zdravstvenom stanju i željama
  • domaća kuhinja, jela pripremljena na domaći način
Sadržaji i aktivnosti
  • posjete svečenika
  • posjete i igrokazi dječjih vrtića
  • proslave rođendana
  • proslave vjerskih blagdana

Stručno osoblje


Dalibor Gorupić Dalibor Gorupić, direktor
Rođen 20. studenog 1986. u Čakovcu. Do svoje desete godine živi sa roditeljima u švicarskome Grenchenu, gdje kreće u tamošnju osnovnu školu. Godine 1996. sa roditeljima seli u Hrvatsku gdje nastavlja školovanje. Završava srednju Ekonomsku školu u Koprivnici, te nastavlja školovanje na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu, kojeg u rujnu 2010. privodi kraju. Izvorni je govornik njemačkog jezika, te je suradnik Centra za strane jezike Memento u Strahonincu.
Verica Gorupić Verica Gorupić, voditeljica
Rođena 14. ožujka 1968. u Prelogu. Srednjoškolsko obrazovanje završila u Čakovcu. Godine 1987. odlazi raditi u Grenchenspital, grad Grenchen, Švicarska, gdje stjeće veliko radno iskustvo radeći sa vrhunskim medicinskim osobljem. Posao u švicarskoj bolnici radi do 1996.godine kada sa obitelji seli natrag u Hrvatsku, te kreće sa poslom udomiteljstva iz kojeg je nastao današnji Obiteljski dom.
Lucija Čmrlec Lucija Čmrlec, medicinska sestra
Rođena 13.ožujka 1991. u Čakovcu. Srednjoškolsko obrazovanje završava u Koprivnici kao medicinska sestra. Stručnu praksu obavljala u koprivničkoj općoj bolnici «Dr. Tomislav Bardek». Od listopada 2010.pohađa Stručni studij Sestrinstva na Veleučilištu u Varaždinu.
Manuela Hižman Manuela Hižman, njegovateljica
Rođena 11. rujna 1976. u Kneževu, općina Beli Manastir. Seli sa obitelji u Međimurje. Srednjoškolskolsko obrazovanje stječe na Vinici, a naknadno se školuje na Otvorenom učilištu u Čakovcu. Udaje se u Cirkovljan, te diljem Međimurja radi na poslovima njegovateljice, te stječe bogato radno iskustvo.
Spomenka Stančin Spomenka Stančin, njegovateljica
Rođena 3.siječnja 1973. u Čakovcu. Srednjoškolsko obrazovanje stječe u Čakovcu, dok se naknadno školuje na Otvorenom učilištu u Čakovcu. Radila na poslovima njegovateljice u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji.
Ljiljana Borovčanin Ljiljana Borovčanin, njegovateljica
Rođena 17.svibnja 1960. u Donjem Vidovcu. Srednjoškolsko obrazovanje stječe u slovenskom Mariboru. 1991.godine udaje se, te sa suprugom koji je bio oficir, živi u gradovima diljem bivše Jugoslavije ( Tuzla, Sarajevo, Valjevo, Beograd ). Vrativši se u rodni Donji Vidovec, stječe uvjerenje za njegovateljicu i počinje raditi kao njegovateljica.
Darinka Žemlić Darinka Žemlić, njegovateljica
Rođena 23.travnja 1961.godine u Donjem Vidovcu gdje i danas živi. Srednju i višu skolu završila u Varaždinu. Kao njegovateljica je radila u nekoliko domova diljem Međimurja, gdje je stekla bogato iskustvo na poslovima njegovateljice.